Opleiding Hurkmans BV

Vanuit schaarste aan vakmensen op de arbeidsmarkt ontstond bij Hurkmans BV de behoefte om vanuit de elektrotechnische tak een opleidingsplatform te creëren. Na een marktonderzoek, een inventarisatie van de boundry voor nu en de toekomst, is een plan van aanpak geschreven.

Centraal in dit plan van aanpak was kennisvergroting bij de monteurs. Meedenken met de opdrachtgevers en aansturen op een duurzame samenwerking tussen netbeheerder en aannemer voor de toekomst en inspelen op het vrije domein in de infratechniek op laag- en middenspanning. Ook is er gekeken naar een goed passend opleidingspakket voor het opleiden van monteurs door de niveaus 1, 2, 3 en 4.

Best passend vonden wij het model welke door het SBK was ontwikkeld voor Enexis. Met toestemming van Enexis hebben wij dit opleidingsmodel aangepast voor de Hurkmans BV. Oefenen in de praktijk is niet wenselijk zodoende is naar loop van tijd een praktijk ruimte ontwikkeld. De opzet was om te oefenen en te leren, alle montagehandelingen die kunnen voorkomen in de “echte praktijk” na te bootsen.

In beginsel was er de mogelijkheid om alle werkzaamheden in LS aansluitingen en LS infra te maken. Nadat dit haar succes had bewezen hebben we dit in een later stadium uitgebreid naar de MS. Momenteel kunnen wij alle werkzaamheden in de LS, MS en OV nabootsen in montage en storingzoeken. Verder is het mogelijk om te schakelen in MS, LS en OV.

Sinds 2014 is de opleiding gas en water ook in opbouw in het practicum. In de loop van de jaren is het practicum uitgegroeid tot een academie. Wel te verstaan de “Hurkmans Academie”

Henk van Putten, stafmedewerker elektrotechniek
 
Class of 2014

 

 
 
algemene voorwaarden Webdevelopment: Advertize Totaal Reclame