Logo-TopRight

‘Het is gewoon een mooi vak!’

‘Het is gewoon een mooi vak!’

Visie werkwijze

bartHurkmans houdt er een geheel eigen visie op na als het gaat om de manier van werken; eigen mensen, eigen middelen en eigen regio. Hurkmans noemt dit het “Stipel-Plus” principe. Wat inhoudt dat het personeel in vaste dienst is, binnen de organisatie van onderaf opgeleid is en in het eigen gebied werkt, bij voorkeur rond de kerk. Hurkmans is er van overtuigd dat daardoor de veiligheid maximaal is geborgd.Het bedrijf dat al 56 jaar succesvol is in de aannemerij krijgt opdrachten van Enexis, Brabant Water en Endinet. Deze klus hier wordt in opdracht van Endinet gedaan.

Koffietijd

keetDe mannen onderbreken hun werkzaamheden even voor een kop koffie. Ondanks dat de zon schijnt nemen ze allemaal plaats op de banken in de keet. Bart, Carlo en Roland hebben een Stipel-certificaat, Hein moet binnenkort op voor het examen. “Maar ik ga het halen hoor, maar moeilijk vind ik het wel”, zegt hij met een serieuze blik op zijn gezicht. Roland: “Het is goed dat Stipel er is. Je kunt gekwalificeerde
mensen onderscheiden van de niet-gekwalificeerden. We doen tenslotte geen werk dat maar door jan en alleman uitgevoerd kan worden. En gaat er wat mis dan moet je de verantwoordelijkheid hiervoor dragen. Door Stipel kun je dan beter beoordelen waar het mis gegaan is en wat je zou moeten verbeteren. Gelukkig gaat er bij Hurkmans weinig mis, een van de redenen waarom het bedrijf genomineerd werd voor de Safety Award.”

Veiligheidswaaier

waaiersAan de wand van de keet hangt de bekende veiligheidswaaier, ook de medewerkers hebben er een bij zich. Op de vraag wat de mannen zo leuk vinden aan het werk is het antwoord steevast ‘de vrijheid en het buitenzijn’. Het is gewoon een mooi vak, voegt Bart er nog aan toe. Nog even tijd voor een foto en dan gaan de mannen weer snel aan de slag.

‘Gelukkig gaat er bij Hurkmans weinig mis, een van de redenen waarom het bedrijf genomineerd werd voor de Safety Award.’