Logo-TopRight
Direct contact 0493 498 499

Brandputten

Om aan de Nederlandse bouwvoorschriften en brandbeveiligingsverordeningen te voldoen, is de aanwezigheid van voldoende bluswater essentieel. Omdat de waterleidingsbedrijven veelal niet aan deze vraag/capaciteit kunnen voldoen en het gebruik van grondwater is vrijgegeven, wordt steeds meer overgegaan tot het gebruik van grondwater door middel van geboorde brandputten, al dan niet voorzien van onderwaterpompen.

Ockhuizen Grondboringen BV draagt zorg voor het ontwerp, de uitvoering en het onderhoud van de geboorde brandputten, pompen en appendages.

De brandput kan op verschillende manieren aan u worden afgeleverd. Door deze af te werken met een zogenoemde stortzkoppeling kan de brandweer snel en eenvoudig brandslangen aansluiten om snel te kunnen starten met het verpompen van water. Voor een sprinklerinstallatie of een drukleidingnet dient de brandput anders te worden ontworpen. Hierbij moet er een constante druk op de installatie staan zodat deze direct aanslaat wanneer er brand uitbreekt. Voor dergelijke installaties zal Ockhuizen Grondboringen en Bronbemalingen BV na het boren van de waterbron hier een onderwaterpomp in installeren die voor de benodigde capaciteit geschikt is en aan zal slaan wanneer dit noodzakelijk is.

Neem géén risico!

Er zijn legio voorbeelden van panden die volledig zijn afgebrand doordat bluswater te ver weg gehaald moest worden. Of waarbij een geboorde brandput niet naar behoren functioneerde. Ockhuizen Grondboringen en Bronbemalingen BV heeft de expertise en ervaring in huis om een perfect functionerende brandput voor u te verzorgen van ontwerpfase tot nazorgfase.

De Voordelen van onze brandputten

Een brandput verhoogd uw veiligheid door te zorgen voor voldoende bluswater op korte afstand van uw pand. De brandputten van Ockhuizen zijn zeer scherp geprijsd zonder compromis ten aanzien van de kwaliteit.

Uw brandput wordt door Ockhuizen altijd getest voordat deze opgeleverd wordt. Indien gewenst kunnen wij ook het onderhoud voor u verzorgen.

Neem nu contact op voor een snelle prijsopgaaf 0493 498 499 of stuur een mail naar

Brandput