Logo-TopRight
Kampioen ondergronds tienkamp..
logo Ockhuizen

Projecten Ockhuizen

Bronbemaling Breda Dura Vermeer

In Breda heeft Ockhuizen de bemaling verzorgt voor project Breda Vooruit Blok C. Dit bouwblok omvat 42 huur appartementen en 10 koop  appartementen. Voor de aanleg van de kelder en een onderdoorgang naar de parkeerplaats aan de achterzijde was het noodzakelijk de grondwaterstand tijdelijk te verlagen. Om stagnatie te voorkomen is een telefonisch alarm met noodstroomaggregaat geïnstalleerd. Tevens is een diver geïnstalleerd waarmee de grondwaterstand op afstand inzichtelijk werd gemaakt voor onze opdrachtgever Dura Vermeer.

Bronbemaling Breda Bronbemaling Breda Dura Vermeer tekening

Brandput Valkenswaard

Ockhuizen is gespecialiseerd in boorwerkzaamheden, zo ook in het boren van een brandput. Om dichtslibben van de wanden te voorkomen, maakt Ockhuizen gebruik van de zuigboormethode. Deze methode zorgt voor een optimale doorstroom van het water, waardoor het gevraagde debiet gegarandeerd kan worden. Voor onze opdrachtgever Pennings hebben wij een bron geboord  van 40 meter diep en een diameter van 250 mm. De capaciteit die gevraagd werd is 60 m3 per uur.

Gesloten aardenergiesysteem

Voor een woonhuis in Someren hebben wij een aardenergiesysteem ontworpen en uitgevoerd. Het systeem bestaat uit 3 lussen van 125 meter welke aangesloten zijn op een verdelerbox.

Bemaling Laudy Bouw Helmond

Bronbemaling geplaatst in Helmond voor Laudy Bouw.

Bronbemaling Oss, Macharen

Aanleg watertransport leiding Ø500 mm PE tussen Oss en Macharen en het koppelen van de Ø500 mm PE en de bestaande Ø350 mm AC leiding in opdracht van Brabant Water. Inclusief gestuurde boring in samenwerking met van Vulpen. Bemaling op uitstekende manier verzorgd door Ockhuizen.

Bemaling met Super Silent pompen

Ten behoeve van de renovatie van vrij-verval riool in bijvoorbeeld woonwijken wordt Ockhuizen vaak uitgenodigd voor het aanbrengen van de filters en het inrichten van de installatie. Reden is de beperkte ruimte die vraagt om een geordende aanpak. Daarbij kan Ockhuizen zogenaamde Super Silent aggregaten en pompen verzorgen. De meeste gehoorde klacht is de geluidsoverlast van pompen, welke dag en nacht doorgaat. Door het gebruik van de Super Silent pompen en aggregaten is dit verleden tijd. Om geluidsoverlast te voorkomen worden op dit project in hartje Eindhoven de  Super Silent agregaten en pompen van Ockhuizen geïnstalleerd.

 

Dämmeren Valkenswaard

Voor Enexis hebben wij de gasleiding gedämmerd welke niet te verwijderen was De leidingen worden opgevuld om gasophoping in de leidingen en eventuele verzakkingen te voorkomen.

 

Retourbronnen t.b.v. bemaling

Bemaling te Veldhoven

Voor BMV Bouwbedrijf hebben wij in totaal 120 met bemaling gezet om er voor te zorgen dat de grondwerkzaamheden voor het plaatsen van een kelder op 4,0 m-mv droog uitgevoerd kon worden.

Sonderen in Waalre

Een graag geziene gast is onze sondeerwagen. Een originele DAF welke nog dagelijks werkzaamheden uitvoert. Ook hier voor een nieuw woonhuis te Waalre.